Бившият баскетболист на Лукойл Академик Ристе Стефанов напусна гръцкия АЕК и ще продължи кариерата си в друг отбор, пишат медиите в южната ни съседка. Лично босът на една от най-влиятелните мениджърски агенции в баскетболния свят „Интерперформансис” Лучано Капикьони се зае с делата на македонеца, и според информациите, вече е намерил нов тима за Стефанов.

Гардът, който има и български паспорт, изкара четири години в Лукойл Академик, но реши да приеме офертата на АЕК през лятото. Ситуацията в гръцкия клуб обаче се размина сериозно с очакванията на Ристе Стефанов, и след като при „жълто-черните” се появиха както финансови, така и проблеми с документацията на чужденците, той прецени, че трябва да потърси друго развитие.

В Гърция смятат, че Капикьони вече е намерил нов отбор за Стефанов, като се твърди, че става въпрос за много по-добра оферта. В родината на Ристе – Македония – обаче са на мнение, че той може да се завърне в Работнички Скопие, чийто екип носеше, преди да стане играч на Лукойл Академик.