Сръбски и хърватски баскетболисти се сбиха по време на двубой от турнир в Турция, на който участват съставите до 20 годишна възраст на двете страни.

Сърбия победи Хърватия с 101:68 точки, но срещата бе повече от скандална, защото се наложи полицията да разтървава играчите.

Инцидентът започнал с нарушение на Драган Лабович срещу хърватина Марин Хан при 44:13 в полза на Сърбия в 15-та минута, пише crobasket.com.

Последвало масово меле между състезателите на двете държави, които са в обтегнати отношения. Съдиите се избягали в съблекалнята, а само намесата на полицията, която влязла на терена прекъснала боя, който продължил повече от 10 минути.

Горещите страсти били укротени с отстраняването на хърватите Хан, Анте Томич и Филип Вукчевич, треньорът им Горан Чакташ, както и сърбите Драган Лабович, Владимир Щтимач и Никола Драгович. Това пък предизвикало гнева на хърватския тим и целият отбор се прибрал в съблекалнята, но след малко представители на Турската баскетболна федерация успели за убедят играчите да се върнат на терена и да продължат мача.