Сръбският национал Никола Калинич възнегодува срещу системата на европейските турнири и антидопинговия контрол на Стария континент.

Маратонският сезон за баскетболния Фенербахче, чиято собственост е и българинът Йордан Минчев, е към края си, а скоро националните отбори ще започнат подготовка за предстоящото през септември Европейско първенство.

Фенербахче е новият баскетболен крал на Европа

В своя профил в социалната мрежа Twitter Никола Калинич написа няколко неща, които смята за доста по-тежки за играчите в Европа, отколкото в НБА.

Никола Калинич

източник: БГНЕС

"Като професионален баскетболист в Европа играеш толкова мачове, кокото "те" искат /колкото и в НБА/, но лятото ти не е свободно. В моя случай, в последните пет сезона имах общо може би 20-30 почивни дни. Това са 30 от 1825 дни! Трябва да ходиш на допинг контрол толкова, колкото "те" искат. Сменяш топката два пъти седмично?! /помислете си за това нещо в НБА.../. Няма на кого да се оплачеш от действията на съдиите, в случай, че искаш. И после питате защо всеки играч иска да отиде в НБА или някъде другаде, когато има възможност. Например, не можах да отпразнувам дори титлата в Евролигата със съотборниците си, защото трябваше да дам допинг тест", написа Никола Калинич.