Уелингтон, Машадо и Виничус са част от националния отбор на Бразилия. За съжаление, не става дума за настоящи и бивши футболисти от българското първенство, а за баскетбол.

Сънародниците и съименници на Уелигтон да Силва-Том и Виничус Баривиейра от Литекс, и екс-играча на ЦСКА Фелипе Машадо играят на Световно първенство по баскетбол, при това с доста добър успех. В първия ден на Мондиала кариоките биха Иран, а във втория се наложиха над Тунис в първите си срещи от група В.

Марсело Машадо, Незиньо Дос Сантос-Уелингтон и Виничус тепърва има да играят тежките мачове на Световното, срещу САЩ днес, после Хърватия и Словения.

Освен въпросните съименници на подвизаващи се в България бразилци, в баскетболното Селесао има е реална българска следа. Това е Мурило Бекер, който през сезон 2007-08 игра 15 мача с екипа на родния шампион Лукойл Академик. В момента Бекер се подвизава в бразилския шампионат, но въпреки това в националния продължават да разчитат на него.

В състава на Бразилия си имат дори и Раул, който, подобно на суперизвестния футболист, вече на Шалке 04, е избрал да носи екипа с легендарната 7-ца...