Във втория полуфинален плейоф в испанската баскетболна лига АСВ ТАУ Керамика победи като гост с 83:82 точки Уникаха Малага в зала Хосе Мария Мартин Карпена, която бе изпълнена с феновете на домакините.

По този начин ТАУ елиминира Уникаха с 2:0 победи, след като първата среща завърши с успех за отбора от Витория с 81:68 точки. На финала ТАУ Керамика ще се изправи срещу Барселона, а освен това баскетболистите водени от хърватският специалист Невен Спахия си гарантираха и участие в най-комерсиалния баскетболен турнир Евролигата.

Мачът беше много равностоен и вървеше точка за точка, като първата част бе спечелена от ТАУ Керамика с 24:22 точки, като Игор Ракочевич и Пийт Микаел започнаха силно срещата.

През вторите десет минути двата отбора продължиха да се надиграват, като в тази четвърт домакините имаха проблеми с опазването на Тиаго Сплитер, докато много добре за Уникаха се представи Маркус Хейслип. Все пак частта завърши 22:22 точки и ТАУ Керамика се оттегли на почивката с преднина от две.

През третата четвърт Хейслип се представи блестящо и отбеляза десет точки, а отборът на Уникаха сътвори обрат в мача и спечели частта с 20:14 точки и преди последните десет минути поведе с 64:60 точки.

През последната част надлъгването между двата отбора продължи, но все пак секунди преди края на срещата домакините имаха предимство от четири точки 82:78. Тогава аржентинският плеймейкър Пабло Приджиони върна ТАУ в мача с невероятна тройка за 82:81, а Давор Куш пропусна на два пъти от фаул линията, след което последва последната атака в мача за отбора на ТАУ Керамика и след комбинация между Приджони и Микаел, последният реализира победния кош за гостите 82:83.

За домакините с 16 точки се отличи Хейслип, а най-резултатен бе Н’Донг с 18. Испанският национал Родригес реализира 13 точки, а лидерите на отбора от Малага Хименес и Кабесас бяха под нивото си.

Игор Ракочевич бе най-резултатен в мача с 21 точки, Микаел добави 14, а Тиаго Сплитер завърши с 12.