Пред повече от 18 хиляди зрители в собствената си зала в Атина европейският клубен шампион по баскетбол Панатинайкос дръпна с 2:0 победа на Олимпиакос след успех с 91:64 точки във втория мач от финалната серия. Срещата бе прекратена за 12 минути 2:28 преди края на третата част, когато ПАО водеше с 20 точки разлика - 58:38. Тогава сигнална ракета подпали сака на баскетболист от пейката на Олимпиакос. От други предмети лека травма получи хърватският баскетболист на гостите Никола Вуйчич.

„Искам да кажа на тези фенове, които причиниха инцидентите, да не идват на другия мач. Въобще да не стъпват в залата.

Останалите идват да гледат играта на двата отбора, с които Гърция трябва да се гордее. Някои идват в залата да вършат глупости. Трябва да сложим край на това”, заяви знаменитият треньор на Панатинайкос Желко Обрадович след двубоя, въпреки че домакините бяха взели всички предпазни мерки и бяха оставили повече от 400 метра в залата празни.

Заради инцидентите в първия мач Олимпиакос бе глобен с 50 000 евро и получи наказание от два мача през празни трибуни, но те няма да са от финала с Панатинайкос, тъй като трябва да минат пет дни преди решението да влезе в сила.

Американецът Майк Батист отбеляза 18 точки и изведе своя ПАО до победата. За Олимпиакос се отличи Янис Бурусис с 15 точки.

„Само един отбор игра тази вечер. Искам да се извиня на феновете на Олимпиакос”, каза наставникът на гостите Панайотис Янакис.