Не само в България се случват ужасни съдийски гафове. Оказа се, че дори и немската Бундеслига не е застрахована от сериозни грешки.

След като случаят с преиграването на мача за Купата на България по баскетбол в края на февруари бе наистина шокиращ, подобен инцидент се получи и в немските плейофи.

В четвъртия мач от серията между Байерн Мюнхен и Лудвигсбург, в самия му край, реферите направиха формално нарушение на правилника, и по тази причина сега двубоят ще се преиграва.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА!

Байерн спечели с 82:75, а с това взе и серията с 3-1, но радостта не продължи дълго, и "баварските" баскетболисти ще трябва пак да играят, за да намерят място на полуфинал.

Минута и 38 секунди преди сирената, Байерн водеше с две точки - 73:71, когато срещу Майкъл Стоктън бе извършен фаул. Арбитрите го видяха и посочиха наказателната линия. Стоктън застана зад нея, и стреля един път, точно.

Докато това се случваше обаче, наставникът на Байерн Светислав Пешич протестираше срещу отсъждането, и явно молбите му бяха чути, защото реферите отмениха коша, и не дадоха на Стоктън да изпълни втория си наказателен удар.

След консултацията между съдиите, те прецениха, съвсем погрешно, че фаулът е бил срещу Калвин Харис. Въпреки това те не дадоха възможност на Харис да стреля, а предоставиха топката на Байерн.

Впоследствие съставът от Мюнхен спечели, но веднага след мача бе подадена контестация, която немската федерация естествено уважи, тъй като формалната грешка бе очевадна.

Срещата ще се преиграе тази вечер.