Генералният секретар на Европейската федерация по баскетбол на колички Петер Тучек ще присъства лично на церемонията по тегленето на жребия за Европейското първенство в София. Той ще бъде придружен от спортния директор на централата Дирк Косер, съобщиха от българската федерация по баскетбол.

Официалната церемония по изтеглянето на жребия ще се проведе на 10-и април в конферентната зала на зала „Триадица“ в София. Участие в церемонията са потвърдили и президентът на сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, както и генералният секретар на сръбската федерация Младен Пайевич. В София специално за събитието ще пристигне и мениджърът национални отбори на Гърция Кододимас Григориос.

Тегленето на двете групи ще започне в 12 часа, а след това ръководителите на баскетбола на колички на континента ще дадат пресконференция. В срещата с медиите ще се включат и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, главният мениджър на генералния спонсор на Европейското първенство в София „Корпорация Развитие“ Александър Александров и треньорът на националния отбор на България Владимир Искров.

България спечели домакинството на тазгодишното Европейско първенство по баскетбол на колички в Дивизия С.

Турнирът ще се проведе от 29 юли до 4 август в зала "Триадица" в София и ще бъде дебютен за националния отбор на България на подобен форум.

Освен България, Сърбия и Гърция, в турнира ще се включат Чехия, Унгария, Ирландия и Португалия.