Драган Шакота може да не е старши треньор на Сърбия на Евробаскет 2007 в Испания след изборите, които престоят в местната федерация.

Въпреки всичко специалистът работи здраво, за да събере боеспособен отбор, който да стигне до медалите.

В ексклузивно интервю за сръбската преса Шакота споделя: „Сега сме само Сърбия и промени ще има на всички нива, включително и в баскетболната централа.”

По интересно е обаче изказването на наставника, че не е сигурен дали ще има подкрепа на новите шефове след изборите. „Все пак съм обвързан като старши треньор на националния, тъй като договорът ми е в сила до следващото лято”, добавя Драган Шакота, който преди време се раздели с клубния си тим Цървена звезда.

След Световното първенство в Япония в баскетболните среди на Западната ни съседка се говореше, че Шакота може да не запази поста си.

„Всъщност имаше много слухове, но нищо такова не се случи. Длъжен съм да отхвърля подобни обвинения”, заяви треньорът, който се е съсредоточил върху изготвянето на програмата за подготовка на Сърбия.

Националният тим ще проведе 10 дневен лагер в Белград и ще участва на турнир в Италия заедно с Турция и Австралия, също така във Франция ще се проведе надпревара със съперници Словения, Гърция и домакините. По-късно сърбите ще пътуват до Турция, където ще се изправят срещу Китай, Хърватия, Латвия и Полша.

Шансовете някои от големите звезди на страната като Педжа Стоякович, Ненад Кръстич и Дарко Миличич да се включат в състава са неизвестни. Играчите от НБА са дали съгласието си да представят Сърбия на Европейското, но и Стоякович, и Кръстич са с травми в момента.