Старши треньорът на националния отбол по баскетбол на Русия – Дейвид Блат може да поеме шампиона на Израел Макаби Тел Авив.

През миналия сезон Блат водеше отбора на Бенетон, с който спечели Купата и Суперкупата на Италия. Младият специалист съвместяваше дейността си като клубен треньор с тази на национален селекционер.

Според израелските медии, въпреки че Макаби спечели титлата в страната за пореден път, ръководството не е доволно от работата на хърватина Невен Спахия и е готово да отправи съблазнителна оферта на Блат. Говори се за предложение за договор за 1 милион евро.

„Засега нямам официално предложение от Макаби,” заяви Блат пред „Спорт Експрес”. „Но е напълно възможно да сменя отбора през лятото. Агентите ми се занимават с тези неща. Голяма е вероятността да се разделя с Бенетон през паузата. Както знаете, заради проблеми с мениджъри и неправилно привличане на играчи, ни отнеха 12 точки, затова Бенетон не се класира за плейофите в Италия,” допълни Дейвид Блат.

За Дейвид Блат израелската действителност е добре позната, тъй като той е бил наставник на Апоел Галил Елион, както и помощник треньор в Макаби Тел Авив. Между Израел и Италия, Блат води и тима на Динамо Санкт Петербург, с който спечели Еврокупата на ФИБА.