САЩ записа четвърта поредна победа на Световното първенство по баскетбол, като се наложи безпроблемно с 88:51 над Иран. В неособено приятен за гледане мач, станал атрактивен чак към края си, и двата състава направиха много грешки, и това се отрази на резултата.

Въпреки всичко, американският тим не срещна особени трудности, и след колеблива първа четвърт, в която направиха седем грешки, момчетата на Майк Кжижевски се стегнаха и доиграха съсредоточено двубоя.

Иранският отбор, заложил на физическата сила и бавното темпо, рядко взаимодействаше в атака, а повече от половината грешки на тима бяха наказани от САЩ и доведоха до точки.

Започнал отново като резерва, Кевин Лав стана най-резултатен за САЩ с 13 точки и 6 борби само за 11 минути на терена. Кевин Дюрант се включи с 12, а Дерик Роуз – с 11 точки.

За Иран звездата Хамед Хадеди наниза 19 точки, а единственият му съотборник с двуцифрен актив беше Арселан Каземи, който записа 14 точки.

В друг мач от група В Хърватия разби аутсайдера Тунис с 84:64, и на практика си осигури място на осминафиналите. Голяма част от резервите на хърватите успяха да се включат добре, като Боян Богданович записа 19 точки, Марко Попович се включи с 16 точки и 5 асистенции, а Анте Томич – с 15 и 9 овладени борби.

За Тунис единственият баскетболист с двуцифрен актив беше Макрем Бен Ромдан, който реализира 23 точки. Наим Дофелах се включи с 8.

Други резултати от петия ден на Световното първенство:

група A

Германия – Ангола 88-92

Сърбия – Австралия 94 - 79

група C

Кот д`Ивоар – Гърция 60 - 97

Китай – Русия 80 – 89

група D

Ливан – Испания 57 - 91

Канада - Нова Зеландия 61 - 71

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.