САЩ победи Мексико със 127:100 в първия мач от втората фаза на квалификационния турнир на ФИБА Америка за Олимпийските игри в Пекин 2008. Американците, заедно с тима на Аржентина, продължават да са двата тима без загуба на турнира, които се провежда в Лас Вегас.

Водени от звездното трио Брайънт-Антъни-Джеймс, домакините нямаха никакъв проблем и смазаха всякаква инициатива на съперника си още в първата четвърт, в която реализираха 45 точки, срещу 23 на Мексико. Кармело Антъни вкара 16 точки само в първите минути, за да приключи мача с 28.

Гостите се върнаха в играта за малко във втората част, която спечелиха с осем точки, но въпреки това пасивът им от 22 точки се оказа абсолютно непреодолим.

След почивката топката отново бе в ръцете на американците, които спечелиха оставащите две четвъртини, а с това и целия мач.

Коби Брайънт завърши с 21 точки, а ЛеБрон Джеймс и Дуайт Хауърд добавиха по 19. За Мексико Ромел Бек бе най-резултатен с 20 точки.

САЩ игра без Тайшон Принс, който почиваше с навехнат глезен. Треньорът Майк Кржижевски обаче смята, че ще може да го използва тази нощ срещу Пуерто Рико.

Аржентина нямаше проблем срещу Венецуела и се наложи с 98:63, като позволи на съперника си да отбележи само по 10 точки в първата и последната част. „Гаучосите” имаха ден и вкараха над 50% от опитите си от всички зони на стрелба. Хавиер Гонсалес бе най-точен за Аржентина с 21 точки, а Карлос Делфино добави 19 точки и 11 борби.

Звездата на Финикс Сънс Леандро Барбоса не успя да предотврати поражението на Бразилия от Пуерто Рико със 75:97, въпреки че реализира 34 точки. Лари Айусо бе най-резултатен за успеха на пуерториканците с 24 точки.

В последния мач от изминалата нощ Канада се наложи над Уругвай с 95:88.