Един от най-големите сръбски баскетболисти в историята Александър Джорджевич е сред вариантите за нов национален селекционер на своята държава. Името на Джорджевич се спряга от медиите, редом с това още няколко млади специалисти.

Самият Саша Джорджевич споделя пред сръбските журналисти, че е готов на разговори с местната федерация, но все още няма никакви контакти по темата.

„Моля ви да ме разберете. Последното, което искам да направя е да се самокандидатирам чрез медиите. Каквото и да кажа сега, ще е глупаво. Ясно е какъв е правилният начин и път“, казва Александър Джорджевич.

„Няма треньор на света, който би отказал покана от сръбската баскетболна федерация да стане селекционер на националния тим. Все пак, за да разговаряме по темата, трябва някой първо да ми се обади и да ме покани на разговор4, коментира още Джорджевич.

В разговор с „Журнал“ Александър Джорджевич коментира, че и в миналото е имал възможност да застане на поста, след напускането на Желко Обрадович през 2005-а година и да бъде помощник на Мока Славнич след това, но тогава не е пожелал, защото не е имал опит за такава отговорна позиция.