Един от най-популярните баскетболисти в Русия – натурализираният Джон Робърт Холдън обяви, че ще сложи край на професионалната си кариера на 34-годишна възраст. В момента Джей Ар е на 32, а сега подписа нов договор с ЦСКА Москва за още два сезона. След изтичането на контракта, Холдън не възнамерява да го продължава.

„Това е последният ми професионален договор. Според мен 34 години е една добра възраст, за да си тръгнеш. Тогава вече ще имам повече време, което да прекарвам с родителите ми, с приятели и близки,” сподели бившият руски национал пред „Спорт-Експрес”.

Джей Ар Холдън бе част от Сборная, която спечели Европейското първенство преди две години. Той обаче се отказа от националния тим и няма да помогне на Русия на предстоящия шампионат на Стария континент през септември.

„За следващия сезон си пожелавам само да играя по-добре, отколкото през миналия. Сигурен съм, че все още има какво да постигна,” добави Холдън.

„По тази причина продължавам да тренирам дори през лятото. Задачата е както преди – да се усъвършенствам и да помагам на ЦСКА да стане още по-силен отбор,” завърши американецът с руски паспорт.