Баскетболистът на ЛукОйл Академик Ристе Стефанов пропусна първите контроли на македонския национален тим от подготовката за допълнителните евроквалификации. Македония подобно на България ще гони последния си шанс за класиране на шампионата в Испания.

Воденият от Йовица Арсич тим надви на два пъти университетска селекция на Сърбия съответно с 85:81 и 96:91 след две продължения ден по-рано. Освен Ристе Стефанов срещите пропуснаха и вече бившият баскетболист на българския първенец Георги Чековски, както и Върбица Стефанов, Тодор Гечевски, Антич, Димитровски и Гюров, някои от които се очаква тепърва да се включат активно в подготовката.

„Смятам, че имаме качества да оглавим групата си и да играем на последния квалификационен турнир в Испания”, коментира новият сръбски наставник на македонците Арсич.

Македония ще играе контрола срещу Израел в София на 22-ри юли, а след това ще участва в Наградата на София. Преди това израелците ще са съперници на българския национален тим утре и в събота в зала Триадица.

Един от съперниците ни в групата от допълнителните евроквалификации – Босна ще играе два приятелски мача със споменатия университетски отбор на Сърбия.