Реал Мадрид се цели на високо не само във футболния свят. Президентът на „кралския клуб” Рамон Калдерон иска и баскетболния отбор да постига успехи на всички нива. „Белите” баскетболисти спечелиха редовния сезон във вътрешното първенство, но не успяха да се представят добре в Евролигата, точно както колегите си от футболния тим. Затова Рамон Калдерон вече има набелязана трансферна цел, с която да подсили отбора от Лига АСВ – Марк Гасол.

Звездата на Аскаваю Жирона е един от най-добре представящите се играчи през сезона, не само във вътрешния шампионат, но и в Европа. Той игра финал за Купа УЛЕБ с малкия каталунски отбор, а наскоро подобри и рекорда за най-много седмици като най-полезен баскетболист. Испанският национал е по-малкия брат на най-популярния човек в страната в момента – Пау Гасол. Пау стана първият испанец, който печели плейофна серия в НБА, след като снощи със своя Лос Анжелис Лейкърс отстрани Денвър в първи кръг.

Реал Мадрид е подготвил феноменална оферта за Марк Гасол – договор за три години и 7.5 милиона евро за него. Твърди се обаче, че Барселона също иска младия талант и може да го измъкне от ръцете на вечния си съперник. Финансовите условия на „каталунците” обаче са далеч от предлаганото от Реал. Кандидат за подписа на Гасол е и Уникаха Малага.