Пълна зала "Триадица" изгледа дербито за първото място на юбилейния турнир БУБА Къп "Емануил Божков" 2018 между БУБА Баскет и Реал Мадрид.

Испанският тим се наложи с 84:36, като плахият старт на мача за БУБА се оказа решаващ за разликата. Второто полувреме бе доста по-равностойно, но е промени развоя на събитията. С победата си Реал Мадрид си гарантира първото място в крайното класиране, а БУБА ще финишира втори, след като изигра всичките си срещи от турнира и приключва с актив от 4-1.

Реал ще изиграе последната среща от надпреварата в понеделник от 11:30 часа срещу МЗТ Скопие, след което е и официалното закриване на БУБА Къп, от 12:45 часа.

За публиката в залата имаше и специални изненади в неделното дерби. Бившият баскетболист на Левски и Балкан Кирил Райков, заедно с крилото Александър Милов направиха за малчуганите състезание по умения. Един от спонсорите на турнира осигури награди на всички, а победителят получи кашон кроасани от 7 days. 

Голямата награда за кош от центъра бе участие в новогодишния камп, организиран от Райков, но остана да се раздава в понеделник.