Фаворитите в Евролигата по баскетбол за мъже Реал Мадрид и ЦСКА Москва продължиха победния си ход в най-престижния клубен турнир на Стария континент, след като спечелиха и четвъртите си мачове от втората групова фаза. Реал, притежаващ рекордните осем купи, разгроми с 83:65 (20:14, 19:15, 21:19, 23:17) Панатинайкос, докато носителят на шест трофея ЦСКА се наложи над Уникаха Малага със 101:74 (31:26, 23:15, 21:11, 26:22).

Испанският колос Реал Мадрид се възползва от отличната игра на своите гардове и победи с лекота гръцкия Панатинайкос в мач от група "Е". 34-годишният център Фелипе Рейес отбеляза 18 точки и спечели девет борби, докато бившите гардове в НБА Руди Фернандес и Серхио Родригес, както и техният дубльор в тима Серхио Юй, завършиха двубоя срещу Пао със сбор от 39 точки. "Защитавахме се отлично, а това ни даде ритъм и в атака", лаконичен беше треньорът на испанците Пабло Ласо. ЦСКА Москва пък продължи да печели мачовете си от Евролигата с огромна разлика, след като водената от френския гард Нандо Де Коло атака беше неудържима за Уникаха в двубоя от група "F". Де Коло завърши мача с 28 пункта при 100-процентова ефективност в стрелбата.

Центърът Саша Каун, американският нападател Деметрис Николс и сръбският плеймейкър Милош Теодосич пък добавиха по 13 точки. "Нашите играчи не познават думата егоизъм и това ни помага да бъдем ефективни в атака. Трябва обаче да не се превъзнасяме и да се държим здраво стъпили на земята, защото има накъде да се развиваме", заяви гръцкият треньор на московския ЦСКА - Димитрис Итудис. Победата на ЦСКА беше 14-а поредна за руснаците в Евролигата. Също толкова са и изиграните мачове от началото на сезона. /БТА