В първия полуфинален мач за Купата на Краля на Испания Тау Керамика постигна много убедителна победа с 90:77 точки срещу Барселона и по този начин отборът от Витория се превърна в първия финалист на турнира.

Тау се представи много силно и не остави никакви шансове на своя противник, като водеше през почти целия мач и диктуваше играта.

Изключително силен мач за тима от Витория Игор Ракочевич, който за 32 минути на игрището се отличи с 27 точки и две асистенции.

Първата част започна сравнително равностойно, като Тау я взе с две точки 21:19. През вторите 10 минути баските увеличиха преднината си и се оттеглиха на почивка при резултат 43:34.

През второто полувреме баскетболистите на Тау Керамика продължиха методично да трупат аванс и дръпнаха с 65:52 точки.

В последната част Тау успя да задържи преднината си и в крайна сметка воденият от Душко Иванович отбор записа победа с 90:77 точки, а черногорецът си върна на каталунците, които го уволниха преди малко повече от година.

Освен Ракочевич, за победителите се отличи Тиаго Сплитер, който завърши със 17 точки. Пит Майкъл и Пабло Приджиони добавиха по 10 точки, а Мирза Телетович овладя 10 борби и вкара 8 точки.

За Барселона отново най-резултатен бе Хуан Карлос Наваро, който отбеляза 19 точки, но въпреки това бе доста добре пазен от Ракочевич и Приджиони. Ерсан Илясова отбеляза 15 точки за каталунците, а Давид Андерсен добави 12 точки.

На финала Тау Керамика ще се изправи срещу победителя от другата полуфинална двойка, която противопоставя Уникаха Малага срещу Естудиантес.