Проблеми се оказаха първите дни на Александър Тодоров като старши треньор на новия му клуб Ровинари. Тодоров се раздели с Балкан след края на сезона в българското първенство по взаимно съгласие, след което пое румънския отбор. 

Оказа се обаче, че не само в родните отбори собствениците обичат да се месят в работата на треньорите и генералният спонсор на Ровинари от самото начало се опита да наложи своето мнение на македонеца. 

Както е добре известно от работата му в Балкан, а и преди това в Рилски спортист, Тодоров не допуска вмешателство в селекцията си и това продължава да бъде негова политика и в Румъния. 

По тази причина той възнамерява да напусне Ровинари, ако спонсорът държи да задържи Луис Дарби и Портър Троуп, които специалистът не иска да използва през сезона. 

В подкрепа на Тодоров веднага е застанал генералният мениджър на отбора, който също е готов да си тръгне, ако вмешателството продължи. 

Очаква се в следващите дни ситуацията да бъде разрешена, като в случай, че напусна Ровинари, Александър Тодоров със сигурност ще има опции пред себе си. 

Балкан под ръководството на Тодоров взе бронзовите медали в Балканската лига през миналия сезон. По-рано той имаше успехи и начело на МЗТ Скопие и Рилски спортист.