Последната биография на най-великия баскетболист, писана в САЩ, скоро ще излезе на български език. Книгата „Michael Jordan: The Life“ от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби ще се появи на книжния ни пазар.

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“.

„В тази осмислена, необикновена и добре подплътена с проучвания и факти биография Лезънби ни предлага нещо много повече от живота на Майкъл Джордан. Да, всеки с зяпнала уста може да проследи разказа за баскетболната кариера на Джордан, опсана с огромен размах. Но това, което прави тази книга изключителна и ценна е всичко останало в нея. Лейзънби започва разказа си много преди раждането на звездата и ни връща повече от 70 години назад в селския район на Северна Каролина, показвайки корените му чрез неговия прадядо. Дългото пътуване из живота на Джордан е забележително, защото предлага обяснение на това как Джордан се превърна в легенда“, казва в своето ревю за „Ню Йорк Таймс“ критикът Майк Грийнберг.