Освободеният от ЦСКА Ейдриън Пледжър ще се присъедини към свой бивш съотборник при червените – Ави Сукар в тима на Гилбоа/Афула в Израел.

Гардът напусна България само преди два дни, но най-вероятно още утре ще облече екипа на новия си отбор в мач от местното първенство. Общо трима екс-армейци ще излязат заедно на терена, тъй като Гилбоа/Афула гостува в неделя на Гиват Шмуел, където играе Дион Томас.

Клубът на Пледжър и Сукар е 6-ти в Израел със 7 победи и 9 загуби до момента, а този на Томас е предпоследен с едва 5 успеха от 16 мача.

Местните фенове обаче станаха свидетели на втора страхотна драма с участието на гранда Макаби Тел Авив и то отново нещастна за бившия европейски шампион.

Макаби загуби втори двубой само с една точка - 88:89 – при гостуването си на Апоел Йерусалим, след като изстрелът със сирената на най-добрия в мача - Йотам Халперин не влезе в коша.

Халперин завърши с 29 точки за клуба от Тел Авив, но не успя да повтори изпълнението си от края на третата част, когато фиксира разликата на 4 точки със стрелба от тройката в последната секунда. Апоел Йерусалим, който бе съперник на ЛукОйл Академик тази година в купа УЛЕБ започна по-добре срещата и на почивката водеше с 49:46. Макаби поведе с три точки 2 минути преди края след силна игра на Никола Вуйчич, но Хорас Дженкинс направи страхотен дебют за Йерусалим отбелязвайки 16 точки.

Макаби Тел Авив остава начело в Израел с 14 победи и 2 поражения, а Апоел Йерусалим е втори с 3 загуби, но от 15 мача.