Напрегната програма се очертава за националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон през септември и октомври. 57-годишният израелец, който ще води България на Европейското първенство в Полша в началото на септември, вече има уговорени мачове с клубния си тим Макаби Тел Авив в САЩ.

Тимът на Пини ще се изправи срещу Ню Йорк Никс и Лос Анджелис Клипърс през октомври в два предсезонни приятелски двубоя. Макаби ще се изправи срещу Никс в Медисън Скуеър Гардън на 18-ти октомври, а срещата с Клипърс в Лос Анджелис е два дни по-късно и ще бъде 20-я двубой, в който грандът от Тел Авив излиза срещу отбор от НБА.

Макаби Тел Авив е побеждавал 5 състава от Лигата на извънземните в миналото и е първият чужд клуб в историята, който се поздравява в успех на НБА-отбор на американска земя, когато бие Торонто Раптърс през 2005-та година. „Жълтите” загубиха от Никс в подобен предсезонен мач през 2007-ма година, като също така играха четири контроли с отбори от НБА през 2006-та, но паднаха от Сан Антонио, Финикс, Кливланд и Торонто.

Двата двубой тази година се организират със съдействието на благотворителна организация, която осигурява подслон и образование на над 6 500 нуждаещи се деца в Израел.

Другата новина от лагера на Макаби е официалното освобождаване на Чарлз Гейнс, който на два пъти наруши вътрешния правилник на клуба.