Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон постигна първа победа с Макаби Тев Авив. 57-годишният специалист за първи път има повод да празнува след завръщането си у дома, след като изведе новия си стар тим до успеха като гост над Ашкелон в 6-я кръг на вътрешното първенство на Израел. Макаби победи с 99:75 точки и още на почивката не остави никакви съмнения за развоя на мача, след като водеше с 62:36 точки.

Грандът от Тел Авив вече има 5 победи и само едно поражение от големия си съперник в местния шампионат Апоел Йерусалим, като се изравни по точки на върха в Израел с отборите именно на бившия носител на купа УЛЕБ и Галил/Гилбоа.

Пини Гершон обаче няма никакво време за почивка, защото само след 3 дни му предстои нов двубой от Евролигата, когато неговият Макаби посреща Цибона Загреб в мач, който е изключително важен за позициите на клуба във временното класиране.

Старши треньорът на мъжкия ни състав пък има нов помощник в Макаби от днес, след като Шарон Друкер подписа тригодишен договор с тима. Интересното е, че Друкер преди време бе кандидат за селекционер на България, но в последствие сам се отказа от конкурса, поради лични причини.