Добре познатото чувство за хумор на националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон влезе в употреба и в напрегнатите дни в навечерието на Финалната четворка на израелското първенство.

Воденият от Пини трикратен шампион на Европа Макаби Тел Авив излиза на полуфиналите на 19-ти май срещу отбора на Галил/Гилбоа.

„От случилото се след титлата, която спечелих с Апоел Галил Елион през 1993-та година и триумфа миналата година на Апоел Холон, разбрахме, че отборите извън Макаби, които печелят шампионата се разпадат. Най-добрите им играчи пък стават прекалено скъпи за тях, така че моят съвет е просто да оставят това главоболие за нас”, пошегува се Гершон на официалната пресконференция преди Файнъл Фора.

„Всички искат да спечелят шампионата, а ние – трябва. Макаби е най-добрият отбор в Лигата и го доказахме като взехме първото място в редовния сезон”, обаче съвсем сериозно добави Пини.

Другият полуфинал е между Апоел Йерусалим и Макаби Хайфа. Финалът в Израел е на 21-ви май. Шампионите ще получат специални пръстени изработени от 18-каратово бяло злато.