С кош със сирената в края на продължението Макаби Тел Авив загуби от Ашкелон първия си мач от четвъртфиналните плейофи в Израел. В собствената си зала „Нокиа Арена” баскетболистите водени от националния ни селекционер Пини Гершон изиграха лоша последна четвърт, позволиха на съперника да доведе резултата до продължение при 79:79 точки и не удържаха преднината си в края на допълнителните 5 минути. Играчът на Ашкелон Тре Кели отбеляза тройка 2.8 секунди преди финала за победното 96:95 точки за осмия в редовния сезон тим, въпреки че Макаби имаше аванс от 67:54 точки преди последната четвъртина.

„Казах на съотборниците си, че имам предчувствие и просто исках да ми дадат топката. Знаем, че те са велик баскетболен отбор, но върху нас няма напрежение. Нямаме какво да губим”, коментира героят Кели.

„Не вярвах, че можем да загубим. Знаех, че ще е трудно, защото те нямат какво да губят. Ашкелон си свърши работата и се възползва от нашите слабости. Сигурно това е съдба. В такива мачове всичко може да се случи”, заяви разочарования Пини Гершон.

Така Макаби ще трябва да търси първи успех в серията в следващия мач като гост на Ашкелон. Играе се до три победи от пет възможни двубоя, а победителят се класира за Финалната четворка на шампионата в края на май.