Националният ни селекционер Пини Гершон и неговият Макаби Тел Авив са на една победа от Финалната четворка на израелското първенство. Макаби дръпна с 2:1 победи на съперника си на четвъртфиналите Ашкелон, след успех снощи с 92:69 точки. Баскетболистите от Тел Авив бяха далеч по-убедителни в това второ за тях домакинство, след като допуснаха поражение на старата на серията в собствената си зала Нокиа Арена. „Все още не сме се класирали за Файнъл Фора, а някои не бяха концентрирани”, обаче отсече след победата треньорът Гершон. Четвъртият мач от четвъртфиналния плейоф между двата състава е на 10-ти май.

„Вече мислим малко за Финалната четворка”, обаче призна израелският национал Лиор Елиаху, който завърши с най-много точки за Макаби снощи -21. „Играхме стабилно и агресивно. Наистина се надявам да приключим серията в Ашкелон. Не ги подценяваме и ще разчитаме на собствената си сила”, добави баскетболистът.

„Може би е добре, че ще играем и четвърти мач, защото това намалява паузата до Финалната четворка. Дори Челси не знаеше, дали ще е на финал до 93-та минута в мача си с Барселона. Всичко може да се случи”, направи сравнение старши треньорът на България и Макаби Тел Авив Пини Гершон.

Попитан за Тал Бърстейн и израелските състезатели като цяло Пини коментира: „При цялата подготовка в този отбор има състезатели, който не разбират какво е Макаби и какво представляват плейофите. Тал го разбира. В Макаби, ако имаш лош ден, винаги има кой да те замени подобаващо. Тук има доста играчи, които са в националния тим, но истината е, че не мисля, че получават достатъчно уважение.”