Истерията по Пини Гершон в Израел и особено в Тел Авив продължава с пълна сила, след като селекционерът на българския национален отбор по баскетбол се съгласи да поеме отново Макаби. Гершон проведе първа тренировка снощи с играчите на най-успешния израелски тим в присъствието на всички шефове на клуба. В заниманието разбира се се включи и кондиционният треньор Ави Ковалски, който остава в щаба на Пини.

Гершон, който заяви, че е безкрайно развълнуван от завръщането си, очевидно веднага предаде тази емоция и на състезателите. 57-годишният харизматичен наставник се прегърна и разцелува с всеки по отделно. Капитанът Дерик Шарп заяви, че играчите не трябва да се страхуват от промените, а трябва да се възползват от тази възможност да покажат какво могат.

„Тренировката беше вълнуваща. Имаше различно чувство. Чувството за ново начало. Надявам се, че ще е добър старт. Това беше само първата ни тренировка заедно, имаме още много работа за вършене”, пък коментира Лиор Елиаху.

Пини Гершон ще изведе Макаби Тел Авив още утре вечер срещу Уникаха в 5-я кръг на Евролигата. „Жълтите” са с актив 2 победи и 2 поражения до момента.