Най-добрият български съдия в историята Артеник Арабаджиян и националният ни треньор по баскетбол Пини Гершон бяха почетени по време на Финалната четворка на Евролигата в Мадрид. Двамата бяха сред 50-те личности наградени от президента на ФИБА Борислав Станкович и боса на УЛЕБ Едуардо Портела.

Артеник Арабаджиян попадна сред Топ 5 на съдиите в баскетболна Европа. Израелецът с български корени Пини Гершон, който има три титли на Стария континент с Макаби Тел Авив пък бе избран сред 10-те най-знаменити треньори през последните 50 години.

Преди това двамата участваха в откриването на изложба по повод 50-годишния юбилей на клубните турнири, съобщиха от българската баскет-федерация. В церемонията се включиха и някои от най-великите европейски играчи, като Емилиано Родригес, Арвидас Сабонис, Тони Кукоч, Уолтър Шчербяк, Боб Макаду, Владе Дивац, Дино Раджа, Дино Менегин и много други.

Очаква се селекционерът на мъжкия ни тим по баскетбол Пини Гершон да пристигне у нас за финалите в родния шампионат няколко дни след финала на Евролигата в испанската столица.