Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон коментира изключителната активност на трансферния пазар в Гърция. Грандовете Панатинайкос и Олимпиакос демонстрираха готовност да бръкнат дълбоко в джобовете си, за да бъдат сериозен фактор на Стария континент.

Израелецът, който бе начело на Олимпиакос година и половина заяви, че Никола Вуйчич изцяло си заслужава парите. Хърватинът, който игра be в Макаби Тел Авив и под ръководството на Гершон е едно от новите попълнения на „червените” от Пирея. „Той е уникален”, отсече Пини пред гръцките медии.

56-годишният специалист сподели мнението си и по повод интереса на Олимпиакос към друг от любимците му в шампионския тим на Макаби Антъни Паркър и конкуренцията с Панатинайкос. Гершон не веднъж е заявявал, че американецът, който в момента е собственост на Торонто Раптърс е най-добрият баскетболист, с коgoто някога е работил.

„Ако е нужно да се платят 10 милиона за Паркър, това просто трябва да се направи”, категоричен е Пини Гершон, който в началото на следващия месец започва подготовка с родните национали за евроквалификациите през август и септември.