Един от най-добрите европейски треньори Пини Гершон коментира тазгодишното издание на Балканската баскетболна лига. Израелецът с български корени е гост на ръководството на регионалната надпревара и наблюдава мачовете в Кавадарци.

„Всяка година лигата става по-добра и Финалната четворка е пример за това. Балканската лига е наистина добро състезание за развитие на играчите и се намира точно след най-добрите европейски клубни турнири, каквито са Евролигата и Еврокъп. Вярвам, че още отбори ще имат желание да участват догодина, а и спонсорите също ще проявят по-голям интерес”, заяви екс-селекционерът на националния тим на България Гершон пред официалния сайт на турнира преди финала на БИБЛ днес от 17 часа българско време.

- Какви са очакванията ви за финала? Атмосферата в двата полуфинала беше страхотна.

- Най-важното е, че видяхме два добри мача в полуфиналите и всичко се реши накрая. Залата беше пълна и се надявам баскетболът във финала също да е на добро ниво.

- Може би да посочите някои от играчите, които да са ви впечатлили?

- Видях много добри баскетболисти, а също и млади таланти. Играчите на Морнар Бар сигурно ще играят в състави от Евролигата до няколко години. Иван Лилов показа развитие, а във Фени също има качествени състезатели. Колкото до младите играчи, не искам да споменавам имена, защото може да се кажат и позитивни, и негативни неща.

- И все пак – прогноза за финала довечера?

- Надявам се, че като ниво мачът ще е добър и по-добрият да победи. Фени има известно предимство, заради домакинството, но Рилски спортист доказа, че няма проблеми да побеждава по-добри отбори.