Американският център с български паспорт Прийст Лодърдейл ще продължи да играе в Иран и през новия сезон. Пи Ел е подписал договор с отбора на Саба. Миналия шампионат той успя да спечели титлата с отбора на Марам, но сега е получил по-добро предложение със солидни финансови параметри и е решил да приеме офертата на бронзовия медалист Саба.

След като получи български паспорт през 2004 година, Лодърдейл напусна отбора на Лукойл Академик след което кариерата му продължи в азиатските страни. Първо бе привлечен от същия този отбор на Саба, но така и не изигра нито един мач за този отбор. Следва престоя му в Ал Итихад Джеда в Саудитска Арабия, а след това и в Ал Насър от Обединените Арабски Емирства, напомня bulgarianbasket.com.

Последва период в китайския Шангдонг, където най-вече с негова помощ отбора се добра до Китайската суперлига. Миналото лято Лодърдейл с този тим спечелиха лятната лига в Китай и добиха право да участват сред най-добрите в тази страна. Той обаче не бе съгласен с начина на игра на тима и бе принуден да си тръгне.

222-сантиметровият Лодърдейл игра в България от 2002 до 2004 година и бе един от най-доминиращите състезатели, идвали някога у нас. Тогава той получи български паспорт, но не продължи договора си с Лукойл Академик и предпочете други предизвикателства.

Лодърдейл сподели, че желае успех на България на предстоящото Европейско първенство и, че ще стиска палци за нашите момчета. Също така, той каза, че се надява някой ден отново да се върне у нас и да играе в нашия шампионат.