Бившият баскетболист на ЛукОйл Академик Перо Антич се оказа деен участник в незапомнено меле на мач в Русия. Двубоят между настоящия отбор на македонеца Локомотив Ростов и Спартак Санкт Петербург от осминафиналите за Купата на страната завърши само 6 играчи на терена! Невижданият бой заформен между състезателите доведе до изгонването на цели 16 играчи от реферите, а най-много се изявил плеймейкърът на домакините Драмир Зибиров, който разбил главата на Джоузеф Блер от Спартак.

Всъщност именно американецът провокирал боя. При резултат 51:50 точки, нервиран от постоянното блъскане на Зибиров, шамаросал 22-годишния руснак. След това на терена настанал невъобразим хаос, като на моменти дори не се виждало кой кого удря. След няколко минути съдиите все пак успели да усмирят подивелите баскетболисти и изгонили 16 от тях. Двубоят бе доигран при трима на трима, а Локомотив победи със 76:64 точки и се класира за четвъртфиналите.

Интересно е, че както отбелязва сръбският „Курир”, завидни умения в ръкопашния бой демонстрирали бившият играч на Цървена Звезда и ЛукОйл Академик Перо Антич и екс-играчът на Партизан Фред Хауз.

И едните, и другите състезатели обаче са се отървали без видими повреди или сериозни наказания ,като изключим Блер и Зибиров, които ще пропуснат по две срещи и са глобени с по 50 хиляди рубли.