Легендата на испанския баскетбол Пау Гасол изигра първия си официален мач от две години насам и записа 9 точки за 13 минути игра при поражението на Барселона със 72:82 от Байерн Мюнхен в последния 34-ти кръг на редовния сезон на Евролигата. 40-годишният Гасол, който наскоро се завърна в родния си клуб след дълга и успешна кариера в НБА, започна като титуляр и добави 4 борби и 1 асистенция към деветте си точки.

За каталунците, които предсрочно си бяха осигурили първото място, мачът бе без особено значение и те не вложиха всички сили срещу пределно мотивирания тим на баварците. Байерн поведе с 29:22 още след първата четвърт и до края на двубоя сравнително лесно запази аванса си.

Джейлън Рейнолдс вкара 26 точки за победителите, а с 18 остана Уейд Болуин. За Барселона Лео Вестерман и Леандро Болмаро бяха най-резултатни с по 12 точки. В плейофите Барселона ще играе с един измежду руския Зенит Санкт Петербург и испанския Валенсия, докато Байерн приключва редовния сезон на пето място и в първия кръг на директните елиминации ще се изправи срещу четвъртия - Олимпия Милано (Италия). В Милано Олимпия постигна безпроблемна победа с 98:75 срещу турския Анадолу Ефес.

Петима играчи в италианския отбор завършиха с двуцифрен актив, като Шавон Шийлдс бе най-резултатен с 19 точки, а 18 прибави Кевин Пънтър. За Анадолу Родриг Бобоа реализира 15 точки. В друг мач от снощи Зенит се наложи с 89:69 над Макаби Тел Авив като домакин и запази живи надеждите си за класиране. Остин Холинс вкара 15 точки за руския тим, а с 13 приключи Кевин Пангос. За да задържи осмото място в класирането Зенит ще трябва да победи и Панатинакос в понеделник в отложен мач от шестия кръг на турнира, иначе осмата позиция в крайното класиране и право на участие в плейофите ще остане за Валенсия.