Темата за спонсорство на сръбският баскетболен Партизан от страна на международната компания Коен Груп отново е актуална в местните медии. Наскоро се появи информация, че фирмата, която е основен финансов „гръб” на софийския ЦСКА има намерение на купи белградския гранд.

Попитан от журналисти дали има нещо ново по тази тема, мениджърът на Партизан Младжан Шилобад казва цитиран от „Курир”, че от тогава няма никакво развитие. Въпросът бе засегнат по повод очертаващия се договор с нафтената компания Ниш Газ, която да налее 200 хиляди евро в бюджета на клуба следващия сезон. „Много сме доволни, че ще получим тази подкрепа. Надяваме се и други фирми да ги последват”, коментира Шилобад.

Финансовото състояние на сръбския представител в Евролигата никак не е розово. Пример за това е признанието на наставника Душко Вуйошевич точно преди старта на мачовете от Топ 16, че заплатите на баскетболистите са забавени с три месеца.

„Истина е, че финансово не сме толкова добре, колкото бихме искали, но не стоим със скръстени ръце и търсим начини да решим проблема”, казва още мениджърът на Партизан.