Отборът на Панатинайкос спечели поредна шампионска титла на Гърция по баскетбол. „Зелените” водени от старши треньоръ Желко Обрадович победиха големия си съперник Олимпиакос със 101:94 точки след продължение в четвъртия мач за златните медали и с 3:1 победи завоюваха пореден трофей. Така ПАО направи дубъл след като през май спечели титлата в най-престижния баскетболен клубен турнир на Стария континент – Евролига.

Панатинайкос водеше с 41:39 на почивката, а през второто полувреме играта продължи да върви кош за кош, като в последните секунди на редовното време драмата бе пълна, пише bgbasket.com. При резултат 83:82 точки за ПАО Тео Папалукас изпусна два наказателни удара. След това той блокира стрелба на Дрю Никълъс, а топката попадна в Лукас Маврокефалидис, който бе фаулиран. Така 20 секунди преди края той застана на наказателната линия и вкара веднъж, за да изравни резултата. След това ПАО не можа да отбележи и мачът отиде в продължение.

В допълнителното време много силно играха Антонис Фоцис и Ник Калатес, а „зелените” се откъснаха напред и зарадваха фантастичната си публика изпълнила до краен предел залата. Фоцис бе изключителен за домакините, като вкара 6 тройки от 6 опита и завърши с 22 точки, докато Майк Батист също се разписа с 22.