Гръцкият Панатинайкос направи исторически требъл, след като добави трети трофей към колекцията си тази година. Воденият от Желко Обрадович тим снощи спечели титлата на Гърция, а по-рано през сезона триумфира в Евролигата и взе Купата на страната.

В решителната среща за златото в местното първенство ПАО надви Олимпиакос с 89:76 точки в собствената си зала и стигна до успеха с 3:2 победи в серията. Нов силен мач за Панатинайкос изигра американският център Майк Батист, който завърши с 15 точки и 9 борби. Литовецът Рамунас Шишкаускас отбеляза 13 точки. За Олимпиакос Алекс Акер и Андрия Жижич завършиха с по 12 точки. Феновете на „зелените” пък отпразнуваха подобаващо изключителния успех на ПАО.

Интересен факт е, че един от най-стабилните баскетболисти на европейския шампион през сезон Майк Батист вече има официално предложение да вземе български паспорт. Националният треньор Тити Папазов е изцяло запознат с качествата на центъра, а освен това е в отлични отношения с Обрадович и бе на стаж в Панатинайкос. Едва ли обаче процедурата около издаването на български документи на Батист би се развила толкова скоростно, че той да може за играе още това лято за България.

Друг баскетболист подвизавал се в гръцкото първенство, а последно в руския Динамо Московска област – Родерик Блекни, също е сериозен вариант за натурализация и включване в националния ни отбор.