Панагюрище ще приеме Финалната осмица на efbet Купа на България. Мачовете ще се играят от 11 до 15 март.

Първоначално кандидатури за домакинство подадоха само Рилски спортист с Арена Самоков и Балкан с Арена Ботевград.

При отварянето на офертите на двата клуба обаче стана ясно, че те не отговарят на всички условия, поставени от БФБ в Правилата за провеждане на Купа България и в частност не предлагат поемане на съдийските разноски. 

В Правилата за провеждане на надпреварата е записано: „10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:
- разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;
- наем зала и обслужващ персонал;
- съдийските разноски.

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери:

– за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.“

Това стана причина срокът за кандидатстване за домакинство на интригуващия турнир да бъде удължен.

С медиаторството на мениджъра на Спартак (Пл) Богдан Петков компанията от Панагюрище Бояна Девелоперс бързо реагира и предостави оферта, която отговаря на всички изисквания на БФБаскетбол за домакинство на състезанието.

Така за втори път след 2019 г. Арена Асарел в Панагюрище ще приеме финал на турнира efbet Купа на България. Преди три години Левски Лукойл победи Берое в мача за купата, проведен в спортното съоръжение. Този път обаче мачовете ще се проведат без публика, поради ограниченията, наложени от епидемичната обстановка. 

Спортна зала АРЕНА АСАРЕЛ в град Панагюрище е едно от най-модерните спортни съоръжения в България. Тя отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на Световни, Европейски първенства, Купи и Турнири от най-висок ранг.

Жребият отредни в четвъртфиналите на efbet Купа на България през 2021 г. да спорят:

Рилски спортист - Академик Пловдив

Левски Лукойл - Спартак Плевен

Берое - Ямбол

Балкан - Черноморец

Мачовете са на 11 и 12 март.

За полуфиналите на 13 март разпределението е следното:

Рилски спортист / Академик Пловдив - Балкан / Черноморец

Левски Лукойл / Спартак Плевен - Берое / Ямбол.

Носителят на efbet Купа на България за 2021 г. ще бъде определен на 15 март.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.