Баскетболният клуб Химки се обърна към крадците с молба да върнат откраднатия бронзов олимпийски медал на защитника на сборния отбор на Русия по баскетбол Виталий Фридзон.

"Ние, баскетболният клуб Химки и запалянковците на отбора, апелираме към съвестта на похитителите. Върнете олимпийския медал на Виталий! Тази награда няма цена, тя е резултат от многогодишен неимоверен труд на спортиста. За вас олимпийският медал е само лесно спечелен предмет, а за Виталий - спомен за цял живот. Ние ви молим да върнете на нашия капитан и лидер на сборния отбор на Русия заслужено спечеления от него бронзов олимпийски медал", пише в декларация на БК Химки.

Виталий Фридзон съобщи за кражбата в събота. Освен бронзовия медал от летните олимпийски игри в Лондон, потихителите са откраднали два швейцарски часовника, мобилен телефон, фотоапарат и лаптоп. Възбудено е наказателно дело за "кражба в огромен размер" и е създадена оперативно-следствена група, в чийто състав са влезли опитни следователи, специализирани за разкриване на престъпления от подобен род.