Сенегалският баскетболист Бубакар Туре получи 10-месечна условна присъда и глоба от 39 хиляди евро. В началото на миналата година като играч на Шорел Лоран той счупи челюстта на босненеца Миралем Халилович (Метрополитанс) в мач от френския баскетболен елит. Заради тежката травма се  наложи операция, която го извади от игра близо половин година, а повече от месец трябваше да се храни със сламка. Туре ще трябва да плати и 39 хиляди евро компенсация на Метрополитанс.
 
Година и осем месеца по-късно френски власти затвориха случая, като за деянието си Бубакар Туре получи условна присъда от 10 месеца затвор. Ако сенеглецът, който в момента играе за турския Тофас Бурса, отново се замеси в инцидент със сбиване на територията на Франция, той ще бъде вкаран зад  решетките.
 
В съда Туре се разкая и заяви, че това са били най-тежките месеци в живота му, през които е свалил 12 килограма от стрес. Той оправда удара си срещу Халилович с това, че босненецът го е уловил за слабините по-рано през въпросния мач.