Баскетболните грандовете в Гърция очевидно са решили да счупят всички рекорди това лято. След като еврошампионът Панатинайкос подписа с Шарунас Ясикевичус, който се върна на Стария континент от НБА, нова сензация вдигна на крака гръцките фенове. Олимпиакос е отправил многомилионна оферта към суперзвездата Крис Уебър. Баскетболистът планира да реши този уикенд дали да приеме предложението, гръмна ESPN. Източници запознати с офертата от гръцкия тим са споделили пред медията, че става дума за двегодишен договор, който би донесъл на Уебър между 10 и 12 милиона долара. Това би го направило най-скъпо платеният американски играч в Европа.

Крис Уебър пък казва, че е склонен да се върне в Детройт Пистънс, но може би ще трябва да почака месец или два. 34-годишният баскетболист имаше разговори с Далас Маверикс през лятото, но сега офертата от Олимпиакос определено дава тема за размисъл на Уебър.

Звездата от НБА бе гост на бенефиса на Владе Дивац в Сърбия преди дни. Олимпиакос пък има трима американци в състава си в момента, а един от тях ще трябва да бъде освободен, ако Уебър подпише. В този списък не влиза Родерик Блекни, който има български паспорт и лятото игра за националния ни тим в допълнителните евроквалификации.

В редиците на гръцкия гранд са още Арвидас Мачияускас и център Софоклис Шорцианитис, чийто права в НБА се държат от Лос Анджелис Клипърс.

ESPN напомня още, че големият съперник на „червените” в Гърция – Панатинайкос наскоро подписаха с Ясикевичус договор, който е изключителен за европейските стандарти.