Най-успешният баскетболен треньор в Европа Желко Обрадович призна в ексклузивно интервю за гръцко списание, че най-тъжният момент в живота му е бил в Нови Сад при ранното отпадане на националния тим на неговата родина от еврошампионата, на който Сърбия бе домакин през 2005-та година.

Настоящият наставник на първенеца в Евролигата Панатинайкос разкри колко мъчително е било за него да преживее отстраняването на държавния тим на Сърбия, който водеше по това време.

„Никога не ми е било по-тъжно, отколкото в този момент. Мачът в Нови Сад… Това е най-тежкият период в моята кариера. Хората толкова много ни подкрепяха… Дариха ни страхотна любов, поддържаха ни до последната секунда. Бях невероятно съкрушен заради тях, защото те не заслужаваха това”, изповяда се Обрадович.

Добре познатият и у нас Желко даде емоционална пресконференция веднага след срещата с Франция през 2005-та година и бе изпратен с ръкопляскания от сръбските журналисти, а ден след провала на баскетболистите специалистът сподели в телевизионно предаване, че е плакал в стаята си в хотела.

„Невероятно е да видиш толкова силен човек със сълзи в очите”, коментираха тогава медиите.