Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон и неговият Макаби трябваше да преглътнат ново разочарование в Израел, след снощното поражение от Бней Ашарон като гост със 78:83 точки. Това бе втора загуба за гранда от Тел Авив, който отстъпи първото място във временното класиране в местното първенство на Апоел Йерусалим, който всъщност бе първият тим победил Макаби в израелския шампионат през сезона. Съставът на Гершон вече е с актив 6 победи и 2 загуби.

„Направихме много грешки в края на мача и загубихме важни топки. Те бяха много агресивни в края и направиха правилното, за да спечелят мача”, признаха баскетболистите на Макаби след двубоя, които бяха без контузения Д’ор Фишер, а Лиор Елиаху коментира: „Не е лесно да победиш тук като гост. Бяхме уморени в края.”

Наставникът Пини Гершон пък запази спокойствие на пресконференцията. „Макаби не може да се оправдава нито с умората от последните срещи и пътуванията, нито със съдийството. Дори Шарас и Паркър са изпускали важни стрелби”, заяви Пини, визирайки Карлос Аройо.

57-годишният треньор очевидно има доста проблеми за разрешаване преди поредното гостуване на Макаби в Евролигата тази седмица на Льо Ман.