Драмите в гръцкия баскетболен шампионат продължават. Шампионът Панатинайкос обяви в специално изявление, че няма да играе в оставащите до края на сезона срещи от шампионата и не излезе за днешния двубой срещу Кими от последния кръг на редовния сезон в знак на протест срещу решението на съдията Панайотис Анастопулос да се откаже да ръководи мача на Олимпиакос срещу Патра.

"Панатинайкос няма да играе днес срещу Кими, както и в срещите до края на шампионата в гръцкото първенство, докато отново не настъпи справедливост, а не тероризъм и беззаконие, което Олимпиакос се стреми да наложи с толерантността на държавните институции", се казва в изявление на шампионите.

От клуба искат братята Ангелопулос да получат забрана да се занимават със спорт, както и да се проведе разговор с министър-председателя Алексис Ципрас по проблемите.

Съдията Панайотис Анастопулос се разболя дни преди срещата, но вчера е уверил, че се чувства добре и е на разположение за двубоя. В последния момент той отново си е променил мнението и с писмо до федерацията моли да бъде заменен.

Анастопулос беше един от реферите, които ръководиха прекратения полуфинал за Купата на Гърция срещу Панатинайкос. След това Олимпиакос заплаши, че няма да играе повече мачове, поверени на въпросните съдии. /БТА