Български отбор за поредна година ще защитава баскетболната ни чест на регионалните финали от FIBA 3x3 World Tour в Букурещ този уикенд. Момчетата от NordGym, в състав Иван Тилев, Михаил Капитанов, Станислав Славейков и Данаил Христов, заслужиха това право след като се представяха най-постоянно на проведените в България 3х3 турнири това лято.

В актива си като тим те записаха две първи места – на турнирите в София и Несебър, спечелиха сребърните отличия на силния турнир в Русе, а във Варна останаха едно стъпало по-долу, делейки третото място.

Състезанието в Букурещ е традиционно най-силният турнир в цяла югоизточна Европа, като български отбор участва за четвърта година. Момчетата от NordGym изтеглиха тежък жребий и днес от 18:40 ще се изправят първо срещу силният сръбски отбор на Ranch от Белград, а ще завършат състезателният ден от 22:10 срещу Огнезащита Санкт Петербург.

В неделя ще е решителния мач в групата срещу Stiinta Букурещ, който ще определи и крайното класиране в началната фаза. За елиминациите се класират първите два отбора от всяка група, а сред участващите личат още имената на 3 румънски, 3 сръбски тима, представители на Гърция, Косово, Грузия, гости от Ирландия, Испания и дори Бразилия.

В тази жестока конкуренция нашите момчета ще се борят за разпределение на награден фонд от 5000$ и участие на Мастърс турнир от веригата на FIBA 3x3 World Tour.