Макаби Тел Авив стана първият отбор от Израел, гостувал в „Медисън Скуър Гардън” на Ню Йорк Никс. След 12 часов полет от Тел Авив и кратък престой в американския мегаполис, евреите излязоха срещу именития тим от НБА. Никс спечелиха със 112-85 в този приятелски мач преди началото на сезона за двата отбора.

В изпълнената до краен предел „Медисън Скуър Гардън”, Макаби започна много по-добре и към края на първата четвърт водеха с 10 точки. Доста от феновете в залата бяха привърженици на Макаби и се чуваха мощно при всеки кош на гостите.

Никс се върнаха през втората четвърт, която спечелиха с 33-18 и така на полувремето резултата бе в полза на домакините 53-43.

Бившият играч на Чикаго Булс Маркъс Файзър вкара 18 точки и грабна 12 борби за Макаби, а най-резултатен в техните редици бе друг играч, минал през лигата в САЩ Вонтиго Къмингс с 21 точки.

„Прекрасно е за НБА и за Евролигата, но е ужасно много път само за една среща,” каза Файзър след мача.

Спрягания за евентуален трансфер в Лукойл Академик бразилец Мурило Де Роса игра 9 минути за Макаби Тел Авив и взе 3 борби, като не можа да вкара нито точка.

Джамал Кроуфорд вкара 16 точки, а Рандолф добави 15 за Никс. Те спечелиха срещу най-добрият израелски тим за всички времена без двама от основните си играчи Еди Къри и Реналдо Блекмен, които са контузени. Алън Хюстън, който подписа с Ню Йорк след двугодишно отсъствие от баскетбола, също не взе участие в мача. Той започва тренировки с отбора в петък.

Въпреки това играта на Рандолф, Кроуфорд и Марбъри накараха публиката да си тръгне доволна и да чака с нетърпение предстоящия сезон в лигата.