"Дошъл съм подготвен във Варна. Много съм щастлив, че попаднах в тази среда", сподели сръбският център Никола Маравич, който вече тренира с Черно море порт Варна и ще носи през новия сезон екипа с №15.

„Започнах в Раднички (отбора на Червения кръст), клуб с традиции, който бе закрит поради финансови причини. След това продължих кариерата си в Атлас. Играх за Мега Визура, Вършац, наследник на бившия Хемофарм, както и за Борац Чачак. Станах шампион на Босна и Херцеговина с Игокеа. Това ми е най-голямото постижение досега. Мисля, че силата ми като център е на пик енд рол. С плеймейкъра добре си партнираме. Смятам, че и тук ще се сработим идеално", каза Маравич пред официалния сайт на "моряците".

"Зная за сърбите, които са играли тук преди мен. С Джордже Тресач съм играл в Борац Чачак миналия сезон. Прекрасно момче е. Той ми разказа много за Варна. Милян Пупович (на снимката) също ми каза хубави думи за града, за хората тук. Дошъл съм подготвен във Варна. Много съм щастлив, че попаднах в тази среда. Избрах номер 15. Миналата година в Игокеа играх с този номер, а и Милян е носил фланелката с този номер. Това е голяма чест и отговорност за мен да играя с този номер. /БГНЕС