Отборът на NordGym от София стана шампион на първия морски турнир по 3х3 за лятото на 2015. Това е второто състезания на Столична 3х3 Лига, след стрийтбол маратона в София на 23-24 май, на който Иван Тилев, Михаил Капитанов и Данаил Христов показват превъзходство над съперниците си.

На второ място остана отборът на Сънчовците, които печелят промоция за финалния турнир на 3х3 веригата тази година, който ще се проведе в края на юли в София. В надпреварата се включиха общо осем отбора, като имаше момчета от Несебър, Черноморец, Бургас, Ямбол, Варна, Сливен София и Видин.

В съпътстващите турнири за деца до 12 и юноши до 18 години взеха участие още двадесетина тима от целия регион. При най-малките златните медали отидоха в Ямбол, а при батковците най-добър бе отбора на Черноморец. За всички призьори имаше купи и медали, осигурени от Община Несебър и материални награди от Foot Court и K1X. Специално да награди победителите във всяка възрастова група от Бургас дойде капитанът на националния отбор на България Христо Николов – Гларуса.

Начело на съпътстващите атракции се оказа рапарът Спенс, който взе участие в самия турнир и показа завидни баскетболни умения. Един от най-добрите български хип-хопъри зарадва публиката си и с невероятен free style, който посвети на събитието в Несебър.

Най-популярен сред участниците се оказа турнирът по стрелба от тройката, в който се включиха над 30 участници! Най-точен мерник показа Данаил Христов от отбора на шампионите. 

Сред организаторите бе и местният баскетболен клуб БК Несебър, който в лицето на Стойчо Кукучев има неуморен двигател и в бъдеще баскетболната общественост може да очаква само добри изненади от школата в курортния град. СОУ Любен Каравелов е една от малкото баскетболни площадки в най-големия курорт по черноморието, но предлага отлични условия за спорт за малки и големи.