Кариерата на американския център с български паспорт Прийст Лодърдейл продължава в Иран. Той подписа договор до края на сезона с шампиона на страната Марам, съобщава bulgarianbasket.com.

След като напусна Китай в края на миналата година, Лодърдейл се завърна в родния Чикаго и изчакваше добра оферта. Тя дойде от иранския тим, който в момента се намира на четвърто място в класирането. Баскетболът в тази страна е на особена почит и спонсорите инвестират в него.

След като получи български паспорт през 2004 година, Лодърдейл напусна отбора на Лукойл Академик и продължи кариерата си в азиатските страни. Първо бе привлечен от Саба Батери в Иран, но така и не изигра нито един мач за този отбор. Последва престой в Ал Итихад Джеда в Саудитска Арабия, а след това и в Ал Насър от Обединените Арабски Емирства. Лодърдейл игра и в китайския Шангдонг, където най-вече с негова помощ отборът се добра до Суперлигата.

222-сантиметровият Лодърдейл игра в България от 2002 до 2004 година и бе един от най-доминиращите състезатели, идвали някога у нас. Тогава той получи български паспорт, но не продължи договора си с Лукойл Академик и предпочете други предизвикателства.