Над 2050 участници се включиха в регионалните турнири на Държавното първенство по стрийтбол Vivatel cup, които се проведоха през май и юни в 12 български града.

Тази събота, на 4 юли, финалистите ще се състезават на бул. "Фритьоф Нансен" в София за много награди и титлата "Държавен шампион по стрийтбол". Началото е от 10.00 часа.

За всички фенове на баскетбола и черната музика ще има шоу на хип-хоп изпълнителите Bobo & DVD и техния балет. Престижното национално първенство по стрийтбол vivatel cup се организира за трети пореден път от vivatel и Българската федерация по баскетбол и се радва на все по-голям интерес с всяко свое следващо издание.

През този сезон събитието привлече участието на 687 отбора и общо 2061 участници на възраст от 13 до 18 години. Регионални турнири бяха организирани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Монтана, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Търговище, Ямбол и курортния комплекс Албена.

Vivatel cup се провежда в три възрастови категории - до 14, до 16 и до 18 години. Всеки отбор се състои от 3 играча като при желание от страна на състезателите се допуска един резервен играч или треньор.

Срещите в турнирите продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Отборите, заели първите три места в турнира получават медали и предметни награди. Определя се и MVP за всяка възрастова група, който получава специален плакет и награда от vivatel и Адидас.

Специално за представителите на медиите се организират стрийтбол турнири за журналисти.

"Радваме се на нарастващия интерес към Държавното първенство по стрийтбол, тъй като искаме да инвестираме в младите хора на България и да работим за тяхната спортна култура, заяви генералният изпълнителен директор на телекома Бернар Москени по време на финалите.

За БТК е много важно да достигне сърцата на българите чрез спорта и културата. Българската федерация по баскетбол продължава да бъде наш дългосрочен партньор, тъй като тя постига много успехи и се установява трайно на българската и европейската спортна сцена".